Dovolená Velký Meder 2007


sobota 3.2.2007

Tak přípravy na letošní dovolenou ve Velkém Mederu již začali. Svůj rekreačně rehabilitační pobyt v této lokalitě chystáme opět na poslední týden v červnu.
Po zkušenostech z minulých let jsme si již  zamluvili ubytování, opět u pana Albína Vargy v Čičovskej 1. Moc se těšíme, moje tělesná chránka to již potřebuje. A to je teprve začátek února.
Opět se chystám, stejně jako minulý rok, napsat "deníček" naší dovolené. Tak uvidíme co z toho vznikne.

pátek 22.6.2007

Tak již to vypuklo - balení. Byl jsem od drahé polovičky upozorněn, že jsem si dovolil zabrat skoro polovinu kufru (froté župan). A kam si má složit své věci ona! Nálada je lehce pokažená, protože se ochladilo, prší a vubec je ošklivě. Pokud bude takové počasí i příští týden v Mederu tak to nebude žádná sláva. Navíc jsem dostal rýmu, chrchlám a je mi blbě. Letos jsem připraven, pokud to jenom trochu půjde, updatovat stránky  každý den.
Zítra ráno odjezd.

sobota  23.6.2007

Predem se omlouvam za pripadne nedostatky. Pisi to na PDA (ASUS 639) v HTML editoru, se kterym zatim moc neumim. FrontPage to neni. Tak cesta probehla bez problemu. Z Prahy jsme tech cca 420km, s nakupni zastavkou a dotankovanim v Brne, udelali za 5,5 hodiny. Po uvitani a ubytovani jsme si lehce odpocali, no a na patou hodinu se odebrali na predem objednanou masaz k maservi Lacovi. Vecer jsme stravili venku spolecne se sousedy. Prijeli take nasi lonsti sousedi z Opocna. Tentokrat si pro spestreni dovolene privezli nejen vnoucka, ale pro jistotu i malou vnucku. Pocasi zatim vypada slusne, uvidime zitra.

nedele  24.6.2007

Rano po devate jsme vyrazili na koupaliste. Je nedele, takze na koupalisti byli davy lidi. Strategicky vybrane misto v polostinu pod stromy se osvedcilo jiz loni, proto jsme sli na jistotu. Pocasi dnes pralo, teplota okolo 27°, obcas mracek a lehky vanek. Pro zacatek idealni pocasi. Moje pokozka to zvladla bez vaznejsi uhony. K obedu jsme si dali langose s pivkem. Kolem pate odpoledne jsme to zabalili a sli domu. Uvarili kavu, odpocinuli si z toho celodenniho nicnedelani a o pul sedme jsme odkraceli do restaurace Helene na brynzove halusky. Nyni klepu do obrazovky PDA (dotykova klavesnice), mam hromadu preklepu a prestava mne to bavit. Budu si muset poridit modrozubou klavesnici.

pondeli  25.6.2007

O dnesnim dnu neni pomalu co psat. Standartni prubeh, cely den na koupalisti. Obloha doslova bez mracku, tepllota okolo 29° ve stinu, lehky vanek, proste idealni pocasi. Na koupalisti zavedli letos novinku, v italskem bazenu pod tubogany probiha 2x denne aqua aerobik. Nyni je pul seste, rychle to musim doklepat. Na sestou jdeme na masaze a potom pujdu do Net Caffe presypat denick na web. Poprve taky uvidim, jak to bude vypadat az se to natahne do IE. Nevim co udela diaktrika.

utery 26.6.2007

Dnesni den nezacal hezky. V noci prisla bourka, prselo a hlavne se hodne ochladilo - na 15°. Je zatazenno, po slunicku ani pamatky a fouka neprijemny vitr. Zena lezi natazena na luzku, nadava na pocasi a cte si. Ja jsem zasel nakoupit chleba a noviny. Vypada to, ze na koupalisti je prazdno a vsichni vyrazili obhlizet obchody. Zasel jsem take do prodejny se sportovnim zbozim na Polovnickej ulici, pujcuji zde kola za 200,- SK na den.
Jiz take vim, co udelala diaktrika. Hruza, nyni jsem vsechno preklepal a diaktriku odstranil. Jsou ctyri hodiny a ja cekam na manzelku pred prodejnou levnych odevu (pry celnikama zabavene zbozi) ve vesnicce Travnik, kousek za Cicovem. Bylo mi to dohodnuto jako nahradni odpoledni program. Samozrejme se to neobeslo bez komplikaci, moje skleroza zapracovala, odjel jsem bez dokladu a penez. Nasledoval navrat do Mederu pro penize a nyni se jiz zena probira hadrikama.
Vecerni doplneni - prijemne jsme posedeli se sousedy, jejich vnucka Majda si oblibila moji zenu. Porad spolu neco probirali. Okolo osme se nebe protrhalo, tak jsme zadoufali v lepsi zitrek. Ja si varil ovocne cajicky a snazil se trochu vylecit nachlazeni, nemohu se toho zbavit. Porad chrchlam.

streda  27.6.2007

Dnesek se take moc nevyvedl. Rano zatazeno, teplota opet 15° a foukal vitr. Rodinna rada rozhodla, ze 10 rozhodne. Pred desatou se objevilo slunicko, tak hura na koupaliste. Nez jsme se presunuli, slunicko se znovu skovalo za mraky a dokonce i drobne sprchlo. Zaujali jsme vyhodnou polohu na podiu (podium je kryte, neprsi tam, ale sviti tam pripadne slunicko). Nekolik dalsich navstevniku velice brzo pochopilo nasi strategickou polohu, tak se presunulo k nam. O pul dvanacte se mraky protrhaly a znovu se objevilo slunicko. Teplota razem stoupla na 22°. Nase radost nemela dlouheho trvani, za pul hodiny bylo opet zatazeno. Vydrzeli jsme to do ctyr, kdy začalo prset. Nyni, okolo pate datluji tento dnesni zaznam. Na sestou mame masaze a pote pujdu opet nakrmit web. Jeste jsem si uvedomil, ze jsem nepopsal zadne novinky. Ono jich tu take od lonska moc neni. Objevilo se par novych obchudku a restauraci. No a trochu stouply ceny - zakladni vstupne na koupaliste je 170,- SK. Ale da se jiz platit kartou.

ctvrtek  28.6.2007

Dnes se pocasi umoudrilo, rano se obloha protrhala a zacalo svitit slunicko. Dostal jsem chut na koblihy ke snidani, musel jsem si je dojit koupit. Kdyz mne chytne mlsna, zadna namaha mi neni cizi. Kolem devate bylo sice stale chladno, okolo 15° a foukal studeny vitr, prijeli jsme se vsak "lecit", proto jsme o pul desate vyrazili na koualiste brat vodni a slunecni lazen. Zupany jsme pro jistotu vzali sebou a udelali jsme dobre. Zabrali jme misto opet na podiu kde fouka o trochu mene. Vyslechli jsme si sice nekolik jizlivvych poznamek na tema: Jaky bude program? Kolem poledniho vystoupila teplota na 22°, v bazenu bylo teploucko (39°) a nam nic nechybelo. V Praze je pry osklive a chladno, tak jsem se vyfotil mobilem jak se opaluji a posl to sefivi jako MMS, neodpovedel ;-). Odpoledne zacali pod stromy stavet trampolinu, deti se budou moci o prazdninach pekne vyradit. Vydrzeli jsme do 17 hodin a odebrali se domu. Nyni mam za sebou osvezujici sprchu, natreni poopalovacim mlekem (trochu jsem se prismahl) a draha polovicka mi uvarila kaficko. Celkem prijemne prolenoseny den. Mozna skocim jeste do Billy. Musim koupit kafe a hlavne dalsi papanicko pro kocku, ktera se tu kolem nas potuluje a zena ji krmi. Pri te prilezitosti mozna odeslu zaznam dnesniho dene na web, podivam se na mail a take co je noveho na www.poi.cz .

patek  29.6.2007

Dnesni, poslendi den naseho pobytu zde ve Velkem Mederu jsme prozili standartne na koupalisti. Teplota oproti vcerejsku stoupla, kolem poledniho bylo 26°. Na nasem standartnim miste na podiu jsem se ukryl do stinu strechy. Moje pokozka po vcerejsku je ponekud citlivejsi, tak jsem to nechtel moc prizivovat. Stridali jsme zdravotni koupel v rehebilitacnim bazenu s osvezujici koupeli v chladnejsim rekreacnim bazenu. Behem dne se dokonce ozvala dcera SMSkou a mimo jine, po precteni denicku na webu, projevila pochybnost, zda neprivezeme domu kocku. Je videt, ze zna snoji matku. Kdybych nebyl tvrdej, tak ji urcite privezeme. Kolem druhe hodiny se zacalo zatahovat, chvilku to dokonce vypadalo na dest. Trochu se i ochladilo, tak jsme to o pul pate zabalili a odesli domu. Jeste nas ceka massage u Laca a pote jdeme do restaurace na neco dobreho k veceri. Zena sice neoplyva nadsenim, je z toho celodenniho povalovani se unavena, nicmene mam dneska svatek, tak nemuze moc odporovat.
20,00  Tak jsme se vratili z vecere, v Basa Bescali nas uspokojily katovskou smesi (hodne palive), na zpatecni ceste byla i zmrzlinka. Nyni popijim dal pivko abych uhasil zizen. Feferonky jsou znat. Zitra rano odjezd. Bylo to tu prijemnepocasi oproti predpovedi docela pralo. Za rok znova.

 

sobota  30.6.2007

Tak se hlásím z domova.
Po ranním balení a následném loučení s majiteli apartmánů, no a samozřejmě i se sousedy od Opočna s přáním dobré cesty, sme před devátou hodinou vyrazili ku Praze. Na dálnici byl sice znát zvýšený provoz způsobený začátkem prázdnin. Trochu to bylo přicpané u Brna a na cca 170 km D1.  Ještě se zmíním o Bratislavě. Projížděli jsme již novým tunelem Sitina, který před týdnem otvírali. Super, průjezd na Brno, případně opačně z Brna, se zrychlil, z Mlynské doliny se vyjede přímo na dálnici.
Doma byla trochu znát naše týdenní nepřítomnost, jaksi chyběla dostatečná zálivka pelargonií a dalších květin v truhlíkách na oknech, ale to se spraví. Naše psisko nás bouřlivě přivítalo, dle sdělení dcery byl otravnej, asi jsme mu přeci jen trochu chyběli.
To co jsem napsal výše ve Velkém Mederu na PDA a průběžne během týdne kopíroval (posílal) v internetové kavárně sem na stránky nechávám úmyslně bez diaktriky.  Nechce se mi hledat a opravovat všechna písmenka s diaktrikou.
20,30 - tak jsem spáchal pár fotek, prohlídnout si je můžete v odkazu fotografií.